Vreme caldă în intervalul 22 – 26 februarie. Prognoza pentru începutul săptămânii

Autorul Articolului:
Vreme caldă în intervalul 22 – 26 februarie. Prognoza pentru începutul săptămânii
Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de joi. In toata tara vremea va fi deosebit de calda pentru ultima decada a lunii februarie, iar in zonele de deal si de munte se vor inregistra abateri termice pozitive de pana la 10-12 grade Celsius, raportate la media climatologica a perioadei. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Următoarele zile vor fi dominate de către o vastă zonă de presiune ridicată, care va fi în extindere dinspre vestul către sud-estul continentului.

Ca urmare, în condițiile în care circulația aerului într-un anticiclon se face în sensul acelor de ceasornic, concomitent cu creșterea presiunii vor crește și temperaturile, pe fondul unei advecții de aer cald dinspre nordul Africii.

Precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire, numai în zonele joase (unde local se va forma ceață) urmând să cadă izolat unele burnițe slabe.

Luni vremea va fi frumoasa in toata tara, mai ales in a doua parte a zilei. Noaptea si dimineata se va forma ceata de radiatie local in zonele joase, insa acesata se va disipa in cea mai mare parte dupa orele pranzului.

Vantul va sufla slab pana la moderat la munte si mai mult slab in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 2 si 7 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 7-12 grade in Crisana, 10-15 grade in Banat, 5-10 grade in Oltenia si Muntenia, 7-12 grade in Dobrogea si 2-7 grade in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zonele subcarpatice.

Marti cerul va fi mai mult senin dupa orele pranzului in toata tara, insa in prima parte a zilei prognoza Vremea.ro arata ca ceata si norii stratiformi vor acapara majoritatea zonelor joase de relief, izolat urmand sa cada si cateva burnite slabe.

Noaptea, in zonele unde cerul va fi mai mult senin (si cu precadere in depresiunile intramontane) se vor crea inversiuni termice puternice, minimele urmand sa coboare izolat sub pragul de -10 grade Celsius, punctul de roua si implicit umiditatea urmand sa fie foarte scazute.

Vantul va sufla moderat in Carpatii Meridionali si mai mult slab in celelalte zone ale tarii.

Temperaturile maxime se vor situa in general intre 3 si 8 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in zonele unde ceata va persista si pe timpul zilei, respectiv local in vestul Transilvaniei), 8-13 grade in Crisana, 13-18 grade in Banat si vestul Olteniei si 8-13 grade Celsius in estul Olteniei, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Miercuri tiparul vremii in tara noastra va fi similar cu cel din zilele precedente, anticiclonul bine ancorat in sud-estul Europei urmand sa aduca o vreme calda spre deosebit de calda mai ales la deal si la munte, in timp ce in zonele joase indeosebi noaptea si dimineata se vor forma nori stratiformi pe spatii relativ extinse.

Vantul va sufla moderat pe crestele Carpatilor Meridionali si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 5 si 10 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Munteniа si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra pe litoral) si 10-15 grade in Moldova.

Joi vremea va continua sa fie frumoasa in cea mai mare parte a tarii dupa orele pranzului, in timp ce noaptea si dimineata cerul va fi acoperit cu nori stratus si stratocumulus, mai ales in zonele joase din centrul, sudul si estul tarii, iar izolat vor cadea si unele burnite slabe.

Temperaturile vor continua sa creasca indeosebi la deal si la munte, unde se vor inregistra abateri termice pozitive de peste 10-12 grade Celsius.

Vantul va sufla slab pana la moderat in zona Carpatilor Meridionali si mai mult slab in celelalte regiuni.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 7-12 grade in Transilvania si Maramures, 12-17 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si 15-20 de grade Celsius in nordul Moldovei.

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO