Un copil de opt ani din Tulcea dat dispărut, a fost găsit de poliție la joacă

Autorul Articolului:
Un copil de opt ani din Tulcea dat dispărut, a fost găsit de poliție la joacă

Polițiștii tulceni au fost alertaţi, vineri seară, după ce un copil în vârstă de opt ani, din Tulcea, ar fi plecat de la domiciliu și nu ar mai fi revenit.

„În urma sesizării, toate patrulele de ordine publică aflate în teren au fost angrenate în activitățile de căutare a minorului. De asemenea, pentru gestionarea evenimentului, s-a constituit o echipă de cercetare care s-a deplasat la locul dispariției, unde s-au efectuat verificări”, au transmis polițiștii tulceni.

În urma activităților de căutare, la scurt timp de la sesizare, minorul a fost identificat în apropierea locuinței sale, din cartierul Vest, jucându-se împreună cu colegi de-ai săi.

„Din verificări a rezultat că minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu. Acesta a fost predat in siguranță, familiei”, au mai precizat sursele citate.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea atrage atenția părinților cu privire la îndatoririle și obligațiile pe care le au in privința îngrijirii, educării și supravegherii copiilor. Legal, lipsa de supraveghere a minorului in vârsta de pana la 16 ani, de către părinți sau de către persoanele cărora le este încredințat spre creștere și educare, constituie contravenție și se sancționează cu amenda de la 100 la 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991. Un minor nesupravegheat și neîndrumat corespunzător poate determina panica psihologică atât pentru copil cât și pentru părinți, pericol pentru viața și integritatea celui mic.

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO