Şi-a bătut crunt mama iar apoi a dat vina pe...țapul din curte

Violența în familie este o altă realitate urâtă a României, existând persoane care își bat părinții din cauza consumului de alcool. Este și cazul lui N. R. care și-a bătut mama fără nici o remușcare. Cu toate că au existat și martori la bătăile aplicate de bărbat mamei sale, acesta nu a recunoscut nici o clipă, susținând că mama sa își provoca singură rănile „prin autoaccidentare”. Totodată, bărbatul a mai declarat că mama sa a fost să dea de mâncare la animale, respectiv la capre și țapul, care era mai agitat, ar fi lovit-o, nefiind el cel care a agresat-o pe mama sa.

Autorul Articolului:
Şi-a bătut crunt mama iar apoi a dat vina pe...țapul din curte
Foto: Europalibera.org

Judecătoria din Babadag, prin sentința din 11 martie 2021, l-a condamnat pe N.R. la 1 an și 2 luni de închisoare, în regim de detenție. Bărbatul a depus apel la această sentință, însă Curtea de Apel Constanța a respins apelul ca nefondat. Sentința a fost dată pe 22 decembrie și este definitivă.

Bărbatul și-a agresat mama în mai multe rânduri

Potrivit rechizitoriului, N. R. și-a agresat mama în mai multe rânduri, pe fondul consumului de alcool, însă de fiecare dată femeia și-a retras plângerea. De această dată, bărbatul a intrat în camera în care se afla femeia și a început să îi adreseze cuvinte jignitoare și injurii și, fără nici un motiv, în serii de trei sau patru ori, acesta a început sa o lovească cu pumnii și picioarele. Cu toate că femeia a reușit să iasă din casă, fiul ei a continuat să o lovească și în curte, doar intervenția unei vecine salvând victima. Victima a declarat că acest incident nu este unul singular, fiul său pe fondul consumului de alcool devine violent și o agresează fizic și psihic de ani de zile și în ultima perioadă, mai poartă și cuțit asupra sa și îi este frică să merg acasă.

Bărbatul a dat vina pe... țap

Pe parcursul judecății, inculpatul a declarat că nu recunoaște săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa prin actul de sesizare al instanței, declarând că mama sa a fost să dea de mâncare la animale, respectiv la capre și țapul, care era mai agitat, ar fi lovit-o, el nefiind cel care a agresat-o pe mama sa.

Instanța a respins apelul

Curtea de Apel Constanța a apreciat că faptele inculpatului prezintă un grad ridicat de pericol social, în condițiile în care inculpatul și-a agresat mama, care era o persoană în vârstă de 79 ani, iar această conduita agresivă era una de durată, ceea ce a determinat persoana vătămată să formuleze, de-a lungul timpului, mai multe plângeri penale împotriva inculpatului. Astfel cum rezultă din declarațiile persoanei vătămate și ale martorilor menționați anterior, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul devenea agresiv în raport cu propria mamă, care ajunsese să aibă o puternică stare de temere față de inculpat. În concluzie, curtea a reținut că pedepsele aplicate de prima instanță reflectă corespunzător criteriile generale de individualizare prev. de art. 74 Cod penal și sunt necesare pentru realizarea scopului pedepselor privative de libertate, așa încât nu se justifică reindividualizarea pedepselor ori modalitatea de executare, potrivit ReplicaOnline.Ro

 

Legea 190 din 2018, la art.7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise!

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO