Percheziții la postul de poliție din comuna Baia, după ce ziarul Libertatea a publicat povestea a doi bărbați, care-i acuză de agresiune pe polițiștii din comună

Autorul Articolului:
Percheziții la postul de poliție din comuna Baia, după ce ziarul Libertatea a publicat povestea a doi bărbați, care-i acuză de agresiune pe polițiștii din comună
foto: Libertatea.Ro

La începutul săptămânii, anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea au descins la postul de poliție din comuna Baia, de unde au plecat cu mai multe documente, potrivit surselor ziarului Libertatea.

Perchezițiile au legătură cu agresiunile de care s-au plâns doi localnici. Dănuț Constantin (45 ani) și Constantin Pîtea (22 ani). Ziarul a publicat, pe 13 mai, povestea celor doi bărbați, care au fost ridicați de polițiștii din comună în a doua zi de Paște. Întreaga știre (link către ziarul Libertatea)

Ceea ce a urmat, acuză cei doi bărbați, nu-i altceva decât tortură. Așa că au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. „Polițistul bătea, se oprea să-și tragă sufletul și iarăși dădea. M-a bătut până mi-a plesnit pielea și carnea pe mine”, a mărturisit Dănuț Constantin, căruia îi ieșea în continuare sânge din braț la cinci zile după vizita la postul de poliție din Baia. Dănuț Constantin își schimbă bandajul de pe braț Dănuț ar fi fost nu doar bătut, dar și umilit. „Voi țiganii nu aveți dreptul la avocat”, susține că i-a răspuns șeful de post atunci când, după multe lovituri încasate, a cerut să aibă acces la un avocat din oficiu.

În tot acest timp, Constantin Pîtea era într-o cameră învecinată din post și auzea urletele vecinului său din Baia. Și tânărul acuză că a fost lovit de doi oameni ai legii, atât în incinta postului, cât și pe un câmp de la intrarea în comună, la umbra silozurilor fabricii de ulei. Dar și că agresiunea s-a întâmplat sub privirea șefului de post, Valentin Iftim.  Costică, 22 de ani, acuză că polițiștii l-au bătut și umilit Între timp, Inspectoratul de Poliție Tulcea susține, într-un răspuns oferit ziarului, că s-au dispus măsuri de verificare a aspectelor sesizate în mass-media cu privire la comportamentul lucrătorilor de poliție din postul Baia. Dar și că „întreaga documentație a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea”.  

Sursa: Ziarul Libertatea

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO