Luni reîncepe școala, pentru elevii de gimnaziu și liceu

Autorul Articolului:
Luni reîncepe școala, pentru elevii de gimnaziu și liceu

Elevii de gimnaziu și liceu vor reveni de luni în băncile școlii, în acest an vacanța intersemestrială fiind anulată.

Copiii din învățământul preșcolar și primar mai au încă o săptămână de vacanță, prima zi de școală din noul an fiind abia în 10 ianuarie 2022.

Ministerul Educației a anunțat că în acest an va lipsi vacanța intersemestrială, iar semestrul II se va desfășura între 17 ianuarie 2022 şi 10 iunie 2022, cu 3 excepții:

– în ceea ce îi priveşte pe elevii din clasa a XII-a, tinerii din clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, aceştia vor încheia orele pe 27 mai 2022;

– clasa a VIII-a va încheia cursurile la data de 3 iunie 2022;

– clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi învăţământul profesional, încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.

Vacanța de primăvară va fi în perioada 15 aprilie – 1 mai 2022.

În ceea ce privește posibilitatea ca școlile să se închidă în cazul creșterii numărului de cazuri COVID, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a spus că este un susținător al menținerii școlilor deschise. „Sunt un susţinător al menţinerii şcolilor deschise, vedeţi că sunt şi ţări care au o incidenţă înaltă a acestei infecţii şi menţin şcolile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra sănătăţii publice al deschiderii şcolilor şi impactul asupra sănătăţii copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generaţie este responsabilitatea noastră”, a spus Rafila.

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO