EXPLOZIE urmată de INCENDIU, la Rafinăria Petromidia Năvodari - În ajutor participă şi 2 autospeciale ale ISU Tulcea!

Autorul Articolului:
EXPLOZIE urmată de INCENDIU, la Rafinăria Petromidia Năvodari - În ajutor participă şi 2 autospeciale ale ISU Tulcea!

O explozie s-a produs, astăzi, la o instalație de la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost emis un mesaj Ro-Alert. Populația a fost avertizată să plece din zonă, existând pericolului producerii unei noi deflagrații. Cel puțin șase persoane au fost rănite. Planul roșu de intervenție a fost activat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și ministrul de Interne, Lucian Bode, merg la locul exploziei.

Mai multe rezervoare au explodat, cu puțin timp în urmă, la Rafinăria Petromidia Năvodari. Exploziile au fost urmate de incendiu. La fața locului se deplasează mai multe echipaje de pompieri.

Planul roșu de intervenție a fost activat.

Potrivit unor surse Realitatea PLUS, ar exista cel puțin două victime, între care una cu arsuri de căi aeriene și arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului.

Din informațiile primite pana acum, 2 persoane ar fi rănite.

A fost emis un mesaj Ro-Alert. Populația a fost avertizată să plece din zonă, existând pericolului producerii unei noi explozii.  

Imagine

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocare de forte suplimentare, respectiv:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil. 

Până la acest moment sunt raportate 3 victime, dintre care 2 cu arsuri.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

RAPORT ISU CONSTANTA >> 19:00

Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu  la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.
 
Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel:  2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse  traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută  a fost găsită decedată.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar în urmă cu puțin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene au acționat  cu următoarele mijloace de intervenție :

14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă;
3 Autocamioane de intervenție;
4 motopompe de mică și mare capacitate;
1 autospecială CBRN;
1 autospecială transport victime multiple;
1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă;
6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor;
6 ambulanțe ale SAJ Constanța ( 1 echipaj C2 și 5 echipaje B2);
2 elicoptere SMURD.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a dispus alocarea de forțe suplimentare din cadrul ISU Călărași, ISU Galați, ISU Vrancea, ISU Ialomița, ISU Tulcea, ISU Brăila.

Planul Roșu de Intervenție a fost  dezactivat la ora 16:20.

Totodată, în scop preventiv,  pentru informarea promptă a cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție a fost trimisă o avertizare prin sistemul RO-ALERT.
Dată fiind manifestarea incendiului cu degajări mari de fum,  în urma  consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, reiterăm faptul că în toată această perioadă, siguranța cetățenilor nu a fost pusă nicio clipă în pericol.
 

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO