DEZASTRU LA CRIŞAN ÎN DELTA DUNĂRII - FOCUL A DISTRUS TOT!

Unul dintre pompieri a acuzat o stare de rău și a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca unde este tratat și monitorizat de echipa de medici

Autorul Articolului:
DEZASTRU LA CRIŞAN ÎN DELTA DUNĂRII - FOCUL A DISTRUS TOT!

La fața locului (Crișan, Delta Dunării) s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, cu o ambarcațiune, două motopompe transportabile și o ambarcațiune SMURD.

 

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregului complex turistic cu flacără și degajare de fum, iar în spațiile de cazare nu se aflau turiști.

 

În aceste condiții, spre locul intervenției s-au deplasat 4 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o ambarcațiune SAR și o motopompă transportabilă.

 

Incendiul a pornit de la o anexă și s-a propagat la toate celelalte construcții, fiind poziționate tip vagon( în linie). Ultimele focare au fost lichidate în jurul orei 18:55.

În urma evenimentului au ars: construcție din lemn P+1 aproximativ 200 mp, construcție din lemn aproximativ 60 mp, sală de mese circa 80 mp, bucătărie cu anexe aproximativ 200 mp și construcție din cărămidă și lemn aproximativ 300 mp. De asemenea, au fost deteriorate sume de bani în valută și lei, aflate într-o cutie de valori.

În sprijinul pompierilor militari, au acționat membri din cadrul SVSU Crișan și localnici cu motopompe. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic a unui coș de fum deteriorat.

Localnicii s-au mobilizat exemplar în incercarea de a stinge incendiul, până la intervenția pompierilor. Oamenii au sărit in ajutor chiar cu riscul unor arsuri suferite, pentru a-și ajuta vecinul și a impiedica răspândirea focului in sat.

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO