Comunicat: Veste bună pentru oraşul nostru!

Autorul Articolului:
Comunicat: Veste bună pentru oraşul nostru!

Dragi prieteni,

 Vin azi cu o veste bună pentru orașul nostru! Ieri s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul: "Eficientizarea energetică prin modernizarea sistemului de iluminat public în zona centrală, oraș Babadag, județul Tulcea", în valoare de 504 286,95 lei, reprezentând 90% din costul total al proiectului. Este vorba de achiziționarea și instalarea unui număr de 134 de corpuri de iluminat cu Led, plus instalarea sistemului de telegestiune pentru eficientizarea energetică.

 Încă din 2012, din timpul primului meu mandat de primar, am considerat că iluminatul public reprezintă o prioritate pentru Babadag. Așadar, am fost prima localitate din județ care a înlocuit lămpile cu sodiu, optând pentru lămpile cu led (mai economice și cu durată mai mare de funcționare).

 Am montat astfel în zona centrală, de la Biserică până la Peco, pe străzile principale Republicii și Mihai Viteazu plus străzile adiacente care leagă cele 2 străzi (Geamiei, Pavel Gheorghe, Aurel Vlaicu, Heracleea), lămpi economice cu led care aveau garanție 5 ani și pană în 10 ani de funcționare.

 De asemenea, am participat la o licitație pentru achiziția de energie electrică, de pe Bursa Română de Mărfuri (BRM), reușind să obțin un preț cu circa 30% mai ieftin decât plăteam la acel moment.

 Și pentru că acum, după 9 ani, majoritatea lămpilor cu led au ajuns la finalul duratei de funcționare, iar o parte din ele au început să cedeze, am decis să realizez acest proiect de eficientizare energetică, în urma căruia vom beneficia de cele mai noi și eficiente modele de lămpi cu led.

Pe lângă toate astea, mai avem finanțat un proiect pe fonduri europene, în valoare de 1.000.000 de euro (deja în licitație publică pentru execuție), în urma căruia vom moderniza intregul oraș, prin schimbarea tuturor becurilor cu sodiu și înlocuirea lor cu lămpi economice cu led, plus extinderea în zonele unde luminatul public nu există.

 Mai avem și alte proiecte depuse spre aprobare, dar așa cum v-am obișnuit, voi veni cu detalii imediat după ce voi semna contractele de finanțare.

#ContinuămDezvoltareaOrașuluiBabadag

Cu respect,
GEORGIAN CARAMAN

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO