Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi” derulată în stațiile C.F. Babadag și Tulcea

Având în vedere Campania "Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi", în data de 24 mai a.c., lucrătorii B.J.P.T. Tulcea, au acționat în cooperare cu I.P.J. Tulcea - Compartimentul de Analiza și Prevenire a Criminalității, în stațiile C.F. Babadag și Tulcea, cu aceasta ocazie fiind distribuite pliante cu recomandări.

Autorul Articolului:
Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi” derulată în stațiile C.F. Babadag și Tulcea

An de an, selfie-ul pe acoperișul trenului ucide zeci de tineri prin electrocutare sau îi lasă cu traume pe viață.

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care le presupune escaladarea unui vagon de tren, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi).

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

Având în vedere Campania "Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi", în data de 24 mai a.c., lucrătorii  B.J.P.T. Tulcea, au acționat în cooperare cu I.P.J. Tulcea - Compartimentul de Analiza și Prevenire a Criminalității, în stațiile C.F. Babadag și Tulcea, cu aceasta ocazie fiind distribuite pliante cu recomandări astfel încât adolescenţii şi tinerii să înţeleagă  care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în incinta staţiilor de cale ferată, triajelor şi zonelor adiacente.

Sursa foto: IPJ Tulcea

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO