A fost stabilită perioada pentru pescuitul sportiv pe Lacul Ciuperca

Autorul Articolului:
A fost stabilită perioada pentru pescuitul sportiv pe Lacul Ciuperca

Consilierii locali tulceni au adoptat, vineri, în timpul unei şedinţe extraordinare, hotărârea prin care le permit iubitorilor pescuitului să-şi întindă undiţele în lacul Ciuperca luna viitoare.

Activitatea de pescuit în principala zonă de promenadă a oraşului va fi posibilă doar cu maximum două undiţe, în perioada 1-31 iulie, contra unui tarif de 5 lei, pe zi pentru persoanele care beneficiază de reduceri, sau de 10 lei pe zi, iar la final amatorii pescuitului vor putea reţine 3 kilograme din capturi.

‘Anul acesta, vom avea o problemă cu apa din lac. Refacerea falezei Dunării presupune deconectarea timp de o lună a conductelor care alimentează lacul cu apă din Dunăre. Ni s-a promis că în maximum o lună şi jumătate lacul va fi reconectat. Anul viitor, malul lacului Ciuperca, pe o lungime de 300 de metri în faţa bazinului de înot, trebuie consolidat, pentru că această parte se scufundă anual’, a declarat primarul Ştefan Ilie, în timpul dezbaterilor pe tema pescuitului în lacul Ciuperca desfăşurate în cadrul şedinţei Consiliului local al municipiului.

Primarul a mai spus că doreşte ca anul viitor apa din lacul Ciuperca să fie scoasă integral şi înnoită conform recomandărilor specialiştilor companiei Apele Române.

Lacul Ciuperca este în momentul de faţă principalul loc de promenadă din oraş, în contextul în care faleza Dunării se reabilitează printr-un proiect european derulat de Consiliul Judeţean şi finanţat de Uniunea Europeană.

Anual, consilierii locali adoptă o hotărâre privind practicarea pescuitului pe lacul Ciuperca pentru amatorii acestui sport din Tulcea care nu pot ajunge în Delta Dunării, activitatea fiind posibilă în unii ani chiar în timpul prohibiţiei stabilită de autorităţile naţionale.

Sursa – Agerpres

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO