15 hectare de mirişte şi 25 hectare de vegetaţie uscată au luat foc la Casimcea!

Autorul Articolului:
15 hectare de mirişte şi 25 hectare de vegetaţie uscată au luat foc la Casimcea!
Foto: ISU Tulcea

În după-amiaza zilei de 15 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au fost solicitati să intervină la un incendiu produs pe raza localității Casimcea. 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și membri ai SVSU Casimcea cu o autospecială de stingere s-au deplasat de urgență la locul solicitării.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de la momentul anunțării, la ora 19:00. În sprijinul pompierilor au intervenit și câțiva localnici cu tractoare și cisterne, pentru a stopa arderea.

În urma evenimentului au ars aproximativ 15 hectare miriște și circa 25 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Din fericire, în urma acestor incendii nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite

IMPORTANT!!!

Reamintim și facem același apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii.

 

Arderea vegetaţiei uscate, miriştilor şi a resturilor vegetale: * este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.352/2015;

 

* se poate executa numai cu acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi după informarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu respectarea reglementărilor privind utilizarea focului deschis conform Ordinului ministrului internelor şi reformei administrative şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.605/579/2008, precum şi OMAI nr.163/2007.

 

*Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO