VIDEO Corala „Nihil sine Deo” a bisericii din Dăeni, județul Tulcea, a impresionat publicul și jurații emisiunii „Românii au talent”

Autorul Articolului:
VIDEO Corala „Nihil sine Deo” a bisericii din Dăeni, județul Tulcea, a impresionat publicul și jurații emisiunii „Românii au talent”

Cel care a pus bazele coralei este preotul Alexandru Balaban, un preot implicat în multe acțiuni sociale derulate în comunitate. În 9 ani, corala a reușit să adune tineri din mai multe județe care acum au urcat pe scena emisiunii „Românii au talent”, primind votul celor patru jurați pentru a merge în etapa următoare.

„Aș scrie multe, dar am rămas fără cuvinte când am văzut câți apreciați munca acestor copii! Așteptăm și pe cei care mai sunt doritori de activități, nu contează de unde sunt! La noi toți au ușa deschisă”, spune părintele.

Alexandru Octavian Balaban slujește la biserica Cuvioasa Parascheva din Dăeni din anul 2012. Pe lângă corala Nihil sine Deo, părintele a pus bazele unei echipe de fotbal, unui muzeu al satului și este implicat în multe acțiuni sociale prin care persoane defavorizate sunt ajutate. De asemenea, preotul dorește să înființeze și un așezământ social în localitate.

Iată ce a spus preotul în prezentarea corului pe care îl conduce:

"Noi suntem Corala Nihil Sine Deo a Parohiei Daeni. Eu sunt Alexandru Balaban, preot paroh al Parohiei Dăeni, Tulcea.

Pe lângă activitatea de la cor, facem şi alte activităţi, artă culinară, eu gătesc şi ele se uită. Am făcut echipă de fotbal, ansamblu de dansuri. Merg cu ei la fotbal, am şi licenţă de antrenor de la FRF. După ce terminam sluja, înainte de pandemie, mergeam şi jucam. La un meci trebuia să îmi dea roşu, l-am faultat pe un adversar şi nu mi-au dat că mă ştiau, mi-au dat doar galben. Am jucat şi handbal şi şah şi table, tenis de masă, chiar am la biserică o masă de tenis, unde organizăm campionate. În fiecare am organizăm "Cupa prieteniei" la fotbal, la handbal, la tenis. Suntem oameni înainte de toate. Eu am încercat tot timpul să fiu alături de tineri. Am vrut să demonstrez că aceşti copii sunt minunaţi şi pot realiza lucruri frumoase"

 

„Omul schimbă Locul, iar Oamenii Pot schimba România”, a scris Smiley, unul dintre jurați.

Sursa Foto/Video: PRO TV

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO