Un militar de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag s-a înecat în Dunăre la Mehedinți

Echipele de intervenţie au ajuns târziu, pentru că au avut nevoie de aprobarea reprezentanților unei societăți private ca să tranziteze curtea acesteia și să ajungă la Dunăre, iar tânărul a fost înghițit de apele fluviului

Autorul Articolului:
Un militar de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag s-a înecat în Dunăre la Mehedinți
Foto: ISU MEHEDINȚI

Un militar de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag, Județul Tulcea a murit după ce a intrat în fluviul Dunărea la scăldat.  

Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, militarul a fost dat dispărut sâmbătă în localitatea Gura Văii, județul Mehedinți. 

„Soldatul P. R.-C., încadrat la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”, fiind în timpul său liber, în localitatea Drobeta Turnu Severin, a dispărut sâmbătă, 17 iulie, în Fluviul Dunărea, în zona Gura Văii, județul Mehedinți, în timp ce se scălda. În jurul orei 19.45, a fost anunțată dispariția bărbatului, prin apel la serviciul de urgență 112. Căutările au continuat până duminică, 18 iulie, în jurul orei 11.30, când trupul neînsuflețit al militarului a fost scos din apele Dunării“ - au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.


Conform procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de cercetare, numită de comandantul unității militare de infanterie marină, a început cercetările împrejurărilor în care s-a produs tragedia.

„Soldatul P. R.-C. avea 21 de ani, a absolvit cursul de formare soldați gradați profesioniști în luna ianuarie 2021 și a fost încadrat la Regimentul 307 Infanterie Marină la data de 1 iulie 2021. Acesta era necăsătorit. Conducerea Forțelor Navale își exprimă profundul regret pentru pierderea vieții unui militar din subordine și transmite condoleanțe familiei îndoliate“ - au mai precizat reprezentanții Forțelor Navale Române

"Sâmbătă seară, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină în localitatea Gura Văii pentru căutarea unei persoane dispărute în fluviul Dunărea. La locul intervenției au fost mobilizate echipaje de căutare-salvare din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin, dar și un echipaj al Poliției de Frontieră. Forțele de intervenție efectuează căutări atât la luciul apei, cât și în mediul subacvatic. Tânărul, în vârstă de circa 21 de ani, dispărut în fluviul Dunărea, nu a fost găsit. Căutările au fos reluate duminică dimineață găsindu-l în aceeaşi zi”, a declarat reprezentantul ISU Mehedinţi.

Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO