SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR TULCENI

Indisciplina pietonilor reprezintă una din cauzele principale generatoare de accidente rutiere pe raza județului Tulcea

Autorul Articolului:
SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR TULCENI

Polițiștii tulceni acționează în permanență pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin activități menite să conducă la responsabilizarea perticipanților la trafic.

De asemenea, polițiștii vor continua să acționeze în trafic, controalele și sancțiunile pentru încălcările normelor de circulație fiind unele dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului de victime și accidente, în special prin efectul descurajator pe care acestea le au cu privire la încălcarea regulilor.

Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o banală traversare neregulamentară poate fi fatală.

Pentru a evita implicarea în evenimente neplăcute, soldate cu vătămări corporale și în vederea responsabilizării participanților la trafic, polițiștii rutieri vă aduc în atenție următoarele recomandări:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor orpite!

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt care reduce timpul de expunere la pericol Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei nu pot aprecia corect distanțele și viteza. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudent pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

IPJ Tulcea

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO