RECOMANDĂRI DE VACANȚĂ

Elevii sunt în vacanță, iar pentru a sta departe de griji și de evenimente negative, polițiștii de prevenire a criminalității le recomandă:

Autorul Articolului:
RECOMANDĂRI DE VACANȚĂ

Vacanța este perioada când se leagă ușor prietenii: la munte, la bunici, la plajă, la piscină, însă fiți precauți!

Nu plecați singuri în drumeții, fără a fi însoții de adulți. Evitați deplasările pe timpul nopții.

Nu vă lăsați atrași de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoașteți de puțin timp. Evitați să intrați în discuție cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceștia vă abordează.

Nu oferiți telefonul mobil unor persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.

Nu urcați în autoturismele unor persoane străine, indiferent de ce vi se oferă.

Fiți atenți la lumea virtuală! Nu furnizați date personale sau despre familia dumneavoastră.

Nu dezvăluiți parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiați, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare în numele vostru!

Nu acceptați nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații!

Respectați regulile de circulație și nu alergați pe trecerile pentru pietoni! Evitați zonele slab iluminate sau mai puțin circulate și nu întârziați pe drum!

ATENȚIE! Dacă se apropie de trecerile pentru pietoni mașinile poliției, salvării sau pompierilor, NU TRAVERSAȚI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Evitați utilizarea telefonului mobil pe stradă. Este de preferat să nu ascultați muzică la căști atunci când vă deplasați pe drumurile publice, deoarece atenția voastră este, astfel, mult diminuată.

PĂRINȚILOR LE RECOMANDĂM să le vorbească copiilor despre călătoriile în care merg, despre drumul până acolo și să se asigure că aceștia știu numele,  numărul de telefon și adresa.

Învățați-i pe cei mici că au voie să plece de lângă families au grupul cu care sunt doar cu permisiunea unui adult și numai după ce au spus unde și cu cine pleacă!

Nu scăpați din ochi copilul, mai ales în zonele agglomerate. Dacă se pierde, invățați-l să rămână pe loc și îl veți găsi mai ușor decât dacă continua să vă caute el.

Nu-l trimiteți singur să cumpere ceva! Învățați-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă!

Asigurați-vă că știe numele, adresa, numărul de telefon al părinților și numele hotelului în care este cazat!

Învățați-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să incerce singur să-și caute părinții! Dacă s-a pierdut, învățați-l să apeleze la un polițist, salvamar sau un adult însoțit de un copil! Învățați-l să spună cuiva în care are încredere dacă se simte speriat sau amenințat!

Sursa: IPJ Tulcea

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO