Prefectura Tulcea: "Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale!"

Autorul Articolului:
Prefectura Tulcea:

Începând cu data de 14 martie, la nivelul județului Tulcea s-a operaționalizat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (C.J.C.C.I.) cu reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu atribuții în gestionarea epidemiilor

La nivelul județului Tulcea, la data de 14.03.2020, sunt înregistrate 94 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 14 în municipiul Tulcea, în scădere față de ziua precedentă.  De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 17 persoane, au fost înregistrate 2 suspiciuni de Covid 19 , însă nu a fost confirmat vreun caz de îmbolnăvire. În ultimele două zile s-au recoltat în total 17 probe de la 17 persoane asimptomatice aflate în carantină.  Probele recoltate de la aceştia au fost trimise către Constanţa (4) şi Bucureşti (13).

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, acțiuni efectuate de reprezentanții D.S.P., I.P.J și I.J.J, până în prezent s-au efectuat în total 408 controale din care 78 în data de 13 martie 2020. În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege.

Instituţia Prefectului a solicitat primăriilor din judeţ popularizarea informărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi a comunicatelor Instituţiei Prefectului Judeţ Tulcea. Aceste informări şi comunicate vor fi publicate pe site-urile oficiale ale acestora precum şi pe paginile oficiale ale serviciilor deconcentrate iar de acolo distribuite prin intermediul paginilor de pe reţelele de socializare, acolo unde există, cu citarea sursei!

Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județ Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național, preluate de autorităţi publice locale sau servicii deconcentrate! Amintim faptul că la nivel național au fost deschise 33 de dosare penale în care sunt cercetate 42 de persoane pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii răspândirii bolilor.

Biroul de Presă al Prefecturii Tulcea

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO