Oficial: Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Şapte pacienţi au murit

Un incendiu a izbucnit vineri, 1 octombrie, la ora 9.50, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. Acolo sunt internaţi pacienţi cu Covid-19. Planul Roşu a fost activat. Şapte bolnavi au murit.

Autorul Articolului:
Oficial: Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Şapte pacienţi au murit

Ministrul de Interne al României, Lucian Bode, a declarat că șapte pacienți au murit vineri în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, nu nouă, așa cum au comunicat „greșit” cei de la fața locului, scrie Digi24.

„Ei trebuie să lămurească, eu am vrut să vă aduc informația corectă”, a spus Bode.

După ce anterior șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a anunțat că sunt nouă persoane decedate, procurorul care se ocupă de caz a anunțat că ar fi de fapt șapte pacienți care și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. De asemenea, și ministrul Internelor, Lucian Bode, a anunțat că sunt șapte persoane care au murit.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Au venit colegii de la Institutul de Criminalistică, urmează să identificăm tot ce se poate identifica. Din informațiile pe care le am, avem 7 decedați, urmează să se facă identificarea, să sperăm că nu crește numărul decedaților. Cel mai probabil se va dispune o expertiză să vedem cauzele, dacă pot fi imputate unei persoane sau nu. (…) Nu toți decedații au fost găsiți pe paturi, nu erau toți arși, unii au murit intoxicați cu fum. Din câte știu, o persoană de pe-aici a dat informația că sunt trei decedați la Spitalul Județean, dar de fapt este doar unul”, a declarat Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în incendiu au ars calculatoarele și nu a existat o evidență clară a tuturor persoanelor internate. Doi pacienți fuseseră deja transferați, iar cei care nu i-au găsit au transmis informația că ar fi decedat.

Primele imagini din secția ATI în care și-au pierdut viața şapte pacienți arată dezastrul lăsat în urmă de incendiul care a cuprins secția.

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO