Numărul mamelor minore, în creştere în județul Tulcea

Autorul Articolului:
Numărul mamelor minore, în creştere în județul Tulcea
Imagine cu rol ilustrativ

Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea au intervenit, în 2020, în sprijinul a 13 copii părăsiţi de mame în Spitalul Judeţean de Urgenţă, aceştia subliniind că rata abandonului nou-născuţilor în unităţile medicale a scăzut în ultimii ani.

 

Reprezentanta DGASPC Tulcea, Maria Liferie, a declarat că instituţia oferă mamelor şi copiilor aflaţi în situaţii de risc servicii în centrul maternal şi în cel dedicat victimelor violenţei domestice.

 

„Anul trecut, 13 copii au fost abandonaţi în spital. Cauzele principale care duc la abandon sunt sărăcia, plecarea părinţilor, a mamelor în mod deosebit, în afara ţării şi, nu în ultimul rând, problemele de sănătate ale mamelor“, a afirmat Maria Liferie.

 

Ea a semnalat, în acelaşi timp, creşterea numărului mamelor minore.

 

„În ultimii ani, rata abandonului spitalicesc a scăzut, dar în acelaşi timp într-un ritm îngrijorător a crescut numărul mamelor minore. În ultimii cinci ani, am avut 41 de mame minore, dintre care şase au abandonat copilul nou-născut, iar şapte cupluri mamă-copil au beneficiat de serviciile centrului maternal din Tulcea“, a mai spus reprezentanta DGASPC.

 

În anul 2009, conducerea Spitalului Judeţean semnala faptul că, lunar, până la cinci bebeluşi sunt abandonaţi în unitate.

 

Sursa Agerpres

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO