Număr mare de solicitări pentru testarea COVID-19 - „Câteodată, pacienţii aşteaptă peste 10 ore ca să ajungă o ambulanţă la testare”!

Autorul Articolului:
Număr mare de solicitări pentru testarea COVID-19 - „Câteodată, pacienţii aşteaptă peste 10 ore ca să ajungă o ambulanţă la testare”!
Foto: tlnews.ro (Cătălin Schipor)

Tulcenii aşteaptă peste 10 ore o ambulanţă ca să fie testaţi pentru COVID-19, situaţia fiind cauzată de numărul mare al solicitărilor, dar şi de lipsa medicilor, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Salah Kilo.

În 24 de ore, SAJ a înregistrat 230 de solicitări pentru testarea anti-COVID-19, majoritatea din Tulcea, Măcin şi Babadag, iar dintre testele efectuate, 75 au fost pozitive.

„Câteodată, pacienţii aşteaptă peste 10 ore ca să ajungă o ambulanţă la testare”, a afirmat managerul SAJ.

Din cauza vechimii şi a suprasolicitării, şi mijloacele de deplasare ale SAJ ridică probleme.

„În Deltă, avem o singură salvare. Celelalte s-au stricat şi cerem ajutor de la ambulanţa privată şi mergem împreună. Din cele cinci nave pe care le avem, doar trei erau funcţionale, iar din ele una s-a stricat, alta nu poate merge noaptea şi am mai rămas cu una”, a afirmat Salah Kilo.

El a mai spus că personalul, insuficient de altfel, este epuizat.

„E calvar mare. Transferăm pacienţi la Bucureşti, Medgidia, Constanţa. Acum o săptămână am adus pacient din Argeş la Tulcea. E greu. Au obosit toţi colegii mei”, a menţionat managerul SAJ.

SAJ Tulcea numără şase medici, iar un altul ar urma să-şi înceapă activitatea luna viitoare.

Ultimele date făcute publice de autorităţi arată că incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ este de 6,96 cazuri la mia de locuitori, în municipiu este de 11,86 iar la Babadag este de 5,9.

Sursa – Agerpres

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO