Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au fost solicitați la incendiul unei case din Casimcea şi la un incendiu de vegetație în Babadag

Autorul Articolului:
Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 16 misiuni, după cum urmează:
- 11 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 
    -   4 incendii:                               
În data de 5 august a.c., Stația de Pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o casă în localitatea Casimcea.
8 pompieri s-au deplasat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
Primii la fața locului au ajuns pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Casimcea.
Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, la ora 17:35 și a afectat acoperișul casei (plăci de azbest și material lemnos) și 4 camere ale locuinței.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
La fața locului au fost prezenți lucrători din cadrul IPJ.

În după-amiaza zilei de 05 august a.c., pompierii militari tulceni au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu produs la un autoturism, în localitatea Telița. La locul intervenției s-au deplasat de urgență 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Până la sosirea salvatorilor, incendiul a fost lichidat de către proprietar ajutat de câțiva localnici. A ars compartimentul motor, elemente de caroserie și cauciucurile din partea de față a autoturismului. Pompierii au acționat pentru sablarea carosabilului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

În seara zilei de 05 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, au fost solicitati să intervină la un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza orașului Babadag. 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată și gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise. 

De asemenea, în seara zilei de 05 august a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, împreună cu lucrători ai SPSU Alum au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe un teren viran de pe raza municipiului Tulcea. În urma evenimentului, au ars aproximativ 300 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

Din fericire, în urma acestor incendii nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite.

- 1 intervenție pentru salvare de animale:
În data de 05 august a.c., a fost solicitată intervenția pompierilor militari în municipiul Tulcea, pentru salvarea unor pui de pisică blocați într-o țeavă de aerisire. La locul indicat de apelant a fost mobilizat, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială de intervenție. Salvatori au reușit să scoată cei 3 pui de pisică din țeava de aerisire a unei fose septice dezafectate, pe care i-au lăsat în grija apelantului.
Comunicat ISU "DELTA" Tulcea

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO