La doar 11 ani, o copilă din Agighiol este însărcinată în luna a cincea!

Autorul Articolului:
La doar 11 ani, o copilă din Agighiol este însărcinată în luna a cincea!
Foto: Qbebe.Ro

Autorităţile au descoperit că o elevă, în vârstă de 11 ani, este însărcinată în luna a cincea, relatează ştirileprotv.ro

Tatăl ar fi tot un minor de 16 ani, iar sarcina ar fi fost ascunsă chiar şi de mama fetei. Autorităţile au făcut o comisie pentru a se stabili ce se va întâmpla cu copila însărcinată, iar poliţiştii au declanşat la rândul lor o anchetă.

Cazul a fost descoperit după ce fata nu a mai mers la şcoală.

Contactat de Radio Delta, purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea a confirmat cazul:

Colegii fac cercetări şi urmează să facem un comunicat. Astăzi am aflat şi noi. Nu a fost depusă încă plângere. Nu am fost sesizaţi de Protecţia Copilului Tulcea. Ambii minori ar fi de etnie romă.

a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, Ioana Maria Nanu.

Adolescenta ar fi cea mai mică fată din România ajunsă în această situație complicată, din câte știu autoritățile, iar poliția face cercetări pentru act sexual cu un minor.

Cazul a fost descoperit după ce profesorii şcolii la care învăţa fata au anunţat Asistența Socială că ea nu mai vine la cursuri. Când au mers la ea acasă, asistenţii s-au îngrozit. Copila este însărcinată în cinci luni şi avortul - au considerat medicii - nu mai este o variantă.

Reporter (ŞtirilePROTV): "Ar putea această fetiţă să ducă la bun sfârşit această sarcină?

Ion Sterie, Medic ginecolog: ”Ea intră într-o categorie cu sarcină cu risc. Ar ajuta dacă ar veni la controale regulate Este primul caz de care am auzit".

Fetiţa care se pregăteşte să devină mamă la doar 11 ani provine dintr-o familie cu şapte copii. Revoltător este că mama ei nu crede că sarcina îi poate pune viaţa în pericol.

Laura Micu, Director Adjunct DGASPC Tulcea: "Nu a văzut o problemă mare la ce s-a întâmplat şi sarcina a evoluat încât nu se mai poate face nimic".

Fata de 11 ani - însărcinată în cinci luni - primeşte asistență de la Protecţia Copilului. În cazul ei s-au implicat şi voluntarii unei organizaţii neguvernamentale şi reprezentaţii primăriei.

Maria Lenta, Primar Valea Nucarilor: "Încercăm să monitorizăm cu asistentul maternal".

Tatăl copilului ar fi un băiat de 16 ani. Poliţia îl cercetează pentru act sexual cu un minor - o infracţiune extrem de gravă care se pedepseşte cu până la şapte ani de închisoare.

Surse: Radio Delta, StirilePROTV & "Salvați Copiii România"

Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, țară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre: datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârsta majoratului (10–17 ani), iar 725 dintre ele s–au aflat în această situație înainte de a împlini 15 ani. Situația este cu atât mai critică, cu cât mai puțin de două procente dintre acestea spun că au interacționat cu serviciile publice de asistență socială, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvați Copiii România.

Totodată, acelaşi raport relevă faptul că, potrivit datelor provizorii INS pentru anul 2019, judeţul Tulcea a înregistrat cea mai mari rată a mortalității infantile (la mia de copii născuți vii) s–au înregistrat în județele:

  • Tulcea – 15.6‰
    • Mehedinți – 11.7‰
    • Constanța – 9.5‰
    • Vrancea – 9.3‰
    • Mureș – 9‰
DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO