Interviu cu pictorița Cătălina Anenei! "Visul meu este să îmi expun lucrările în țara mea natală, să fiu recunoscută pentru ceea ce fac!"

Cătălina este o pictoriță grozavă, plină de imaginație şi speranțe! "Mă numesc Cătălina Anenei, am 42 de ani. M-am născut şi am copilărit în localitatea Zebil Județul Tulcea. Zebil pentru mine va fi întotdeauna un sat de poveste, la care mă voi gândi cu nostalgie."

Autorul Articolului:
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!
Interviu cu pictorița Cătălina Anenei!

"Mă numesc Cătălina Anenei, am 42 de ani .
M-am născut şi am copilărit în localitatea Zebil Județul Tulcea. Zebil pentru mine va fi întotdeauna un sat de poveste, la care mă voi gândi cu nostalgie. Am venit în Germania acum 10 ani, plină de speranțe şi visând la un viitor promițător. Ulterior m-am stabilit aici. Am descoperit pictura intr-o perioadă foarte dificilă pentru mine. Mi-a atras atenția o reclamă pe YouTube cu un tutorial pentru pictură. Aşa am început sa pictez, mai mult din dorința de a face ceva care să îmi țină mintea ocupată. Prima pictură m-a bucurat enorm, chiar dacă semană cu pictura unui copil preşcolar :))), eram încântată de ce ieşea la final, şi am continuat să pictez zilnic. La scurt timp l-am cunoscut pe cel care avea să îmi devină mentor in lumea picturii. Domnul profesor Pictor Sisu Vicențiu. I-am arătat lucrările şi dânsul mi-a propus să îmi predea tot ce ține de pictură. Ca un părinte care işi indrumă copilul pas cu pas în primul an şcolar, Profesorul meu m-a invățat de la zero, cu o răbdare incredibilă absolut tot ce ține de pictură. Dacă astăzi am ajuns să pictez realistic, meritele îi sunt atribuite lui!"

Descrieți în câteva cuvinte personalitatea dumneavoastră, povestiți cum decurge o zi din viața unui pictor?

"Uh..aş picta non-stop dacă ar fi posibil :)) Uneori mă apucă şi 4 dimineața când pictez ;))
Când încep sa pictez, o fac spontan. Nu aştept momentul potrivit, sau vreo orientare legată de o poză / lucrare anume. Îmi place mult să pictez în stilul meu, astfel încât sa fie originale picturile. În special peisajele. Eu nu pictez cu pensula, ci cu sufletul. Pentru mine pictura este ca o oază de linişte. Când încep să pictez, intru în lumea mea: o lume plină de imaginație şi de vise. Fiecare tablou pictat este de fapt o parte din sufletul meu. Fiecare tablou conține un sentiment: de fericire, tristețe, entuziasm, dezamăgire..etc.. La început nu mi-a fost uşor, am fost criticată şi chiar dezamăgită. Dar am fost susținută foarte mult de Profesorul meu, de cumnata care este fan numărul unul al picturilor mele, de frate şi prieteni. Simt că pictura este ca un balsam peste tristețea si melancoliile prin care am trecut, în ea mă regăsesc total!"

De unde vă inspirați în realizarea tablourilor, aveți surse de inspirație secrete sau așterneți pe pânză emoțiile și trăirile lăuntrice?

"În general pictez din imaginație. De multe ori îmi aduc aminte cu nostalgie de copilărie, când alergam desculță pe dealuri :))) Probabil de aceea sunt atrasă de peisaje. Dar, mai am momente când privesc lucrările mai multor artişti. Analizez cam 10 lucrări, şi îmi fac o idee cam ce aş vrea să pictez. Foarte rar pictez lucrarea altui artist. De fapt, doar 4 lucrări am reproduceri."

Imaginați-vă că va-ți transpus în timp, ce cale ați urma dacă nu ați fi pictoriță?

" Nu cred că aş alege altă cale. Pictura este ceea ce mă defineşte cel mai bine, este ceea ce mi-am dorit. Nu m-aş vedea făcând altceva."

În încheiere, dați câteva sfaturi pentru tinerii care abia se lansează în lumea artei, de ce trebuie să țină cont și unde pot apela dacă au întrebări?

"În primul rând trebuie să aibe încredere în ei însuşi. Desigur, drumul spre perfecțiune este foarte greu, dar cu multă dăruire şi ambiție, poți ajunge cât mai sus. Pictura nu inseamnă doar culori aşternute pe o pânză, pictura înseamnă pasiune, răbdare, talent. În ziua de azi, mulți tineri care sunt la inceput se ghidează după video tutoriale pe YouTube. Eu una nu am reuşit să mă adaptez cu tutorialele :)) dar, se fac foarte multe cursuri de pictură online. Sunt foarte multe grupuri de artişti pe Facebook, unde cei care sunt la început sunt ghidați pas cu pas.
Eu mă consider norocoasă pentru că am fost indrumată de Domnul profesor, şi sper ca intr-o zi să fie mândru de eleva lui!"

Visul Cătălinei este de-a îşi expune lucrările in țara ei natală ROMÂNIA, şi să-i fie recunoscut talentul pentru ceea ce face, eu îi doresc mult succes şi sper ca visurile ei să se îndeplinească!

Interviu redactat de Răpan Cristian-Cătălin!

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO