Buletin informativ: Pompierii staţiei Babadag au intervenit la două incendii în ultimele 24 de ore

Autorul Articolului:
Buletin informativ: Pompierii staţiei Babadag au intervenit la două incendii în ultimele 24 de ore

În dimineața zilei de 17 august a.c., 6 subofițeri din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, împreună cu membri ai SVSU Ciucurova au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe raza localității Fântâna Mare. În urma evenimentului, au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată, arbuști, lăstăriș și viță de vie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

În după-amiaza zilei de 17 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au fost solicitati să intervină la un incendiu produs pe raza localității Ceamurlia de Sus. Un echipaj, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, s-a deplasat de urgență la locul solicitării. Incendiul a fost lichidat după mai bine de o oră de la momentul anunțării, la ora 17:48. În urma evenimentului au ars aproximativ 10 hectare de miriște și vegetație uscată. Pentru localizarea și lichidarea incendiului au acționat și membri ai SVSU Baia cu o autospecială de stingere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

Din fericire, în urma acestor incendii nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite.

Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, riscul de izbucnire a incendiilor a crescut îngrijorător.

Pentru a evita producerea unui eveniment care poate genera o tragedie, vă rugăm să respectați următoarele recomandări:

⛔ NU aruncați la întâmplare resturi de ţigări şi chibrituri aprinse!

⛔ NU utilizați foc deschis în zonele afectate de uscăciune avansată!

⛔ NU efectuați lucrări care creează condiții favorizante pentru producerea de incendii!

⛔ Nu vă deplasaţi prin perdeaua de fum generată de incendiu!

✅ Asigurați protejarea faţă de efectul direct al razelor solare a recipientelor, rezervoarelor şi a altor tipuri de ambalaje care conţin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune, prin depozitare la umbră!

✅ Informați-vă și respectați măsurile stabilite de autorități! Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO