Actiuni ale Politiei Rutiere privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere

Autorul Articolului:
Actiuni ale Politiei Rutiere privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere
Imagine Reprezentativa

În perioada 02. – 08.11.2020, la nivel national, Poliția Rutieră a desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind vizate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada 01.01-30.10.2020, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 47 accidente rutiere grave, principalele cauze generatoare ale acestora fiind: nerespectarea regimului legal de viteză (în cazul a 11 accidente), indisciplina pietonilor (9 accidente), neacordarea priorității de trecere pietonilor (4 accidente), indisciplina bicicliștilor (3 accidente), conducerea sub influența alcoolului (3 accidente)

Principalele obiective ale acțiunii au fost: combaterea nerespectării regimului legal de viteză; depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice; respectarea normelor rutiere de către biciclişti, pietoni şi căruţaşi, monitorizarea respectării măsurilor stabilite la nivel național, pentru prevenirea contaminării cu noul tip de coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19).

În cadrul acțiunii, adică de la începutul lunii până inclusiv data de 8 noiembrie, polițiștii au aplicat 472 sancțiuni contravenționale la legislația privind circulația pe drumurile publice, (dintre care, cele mai multe, 130 sancțiuni, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și 46 sancțiuni la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19. De asemenea, polițiștii au reținut 51 permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare. Menționăm că astfel de acțiuni vor fi desfășurate de Poliția Rutieră și în perioada următoare.

IPJ Tulcea

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO