1 aprilie - Ziua Regimentului 307 Infanterie Marină

Autorul Articolului:
1 aprilie - Ziua Regimentului 307 Infanterie Marină
Foto: Facebook/Regimentul 307 Infanterie Marină (2019)

Unica structură din Armata României, capabilă să execute acțiuni tactice terestre și fluviale, sărbătorește astăzi, 1 aprilie, 81 de ani de la înființare. 

Structurile de infanterie marină sunt rapid dislocabile, deoarece folosesc o gamă variată de mijloace, cum ar fi nave fluviale, ambarcațiuni ușoare de asalt-desant și aeriene.

Încă din anul 1995, subunități de pușcași marini au participat la numeroase exerciții multinaționale comune cu structuri similare de infanterie marină din S.U.A., Olanda, Spania, Portugalia, Italia, Ucraina, Grecia, Turcia, atât în țară, cât și în străinătate.

Regimentul307 Infanterie Marină a participat la misiunea Forței Multinaționale de Menținere a Păcii KFOR din Teatrul de Operații Kosovo, în perioada 2008 - 2009, și la misiunea „RESOLUTE SUPPORT MISSION” a Forței NATO de Consiliere și Asistență din Afganistan, în anul 2019.

Scrie Forțele Navale Române pe pagina sa de Facebook

La 1 aprilie 1940, prin Înaltul Decret Regal nr. 635, pentru apărarea litoralului, pe lângă Regimentul de Geniu Marină şi Divizionul de Artilerie de Coastă, se constituie Batalionul de Infanterie Marină – prima unitate de acest fel din Armata Română, ce avea atât misiuni de observare, supraveghere, apărare la litoral precum şi misiuni specifice acestui gen de armă-debarcarea sau apărarea porturilor, prin companiile de debarcare.

LA MULȚI ANI!

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO